Защо един от най-успешните българи сред авторите в Envato избра да работи в NEXT BASKET? 

Дизайнер на темплейти за електронни магазини с над 30 000 клиенти по целия свят стана част от екипа на иновативния стартъп 

Димитър Коев се присъединява към компанията в началото на 2023 г. на позицията Head of Design & Creative, тъй като проектът е изключително интересен за него и го впечатлява със своя размах и потенциал.   

Какво точно представлява амбициозното начинание?  

NEXT BASKET работи върху създаването на единствен по рода си 360-градусов бизнес модел за електронна търговия, който съчетава в себе си 5 в 1 функционалности: софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Продажбите се очаква да стартират още през юли тази година.  

Кой е Димитър Коев и какъв е неговият професионален път до момента?  

Димитър завършва специалност „Компютърни системи и технологии“ през 2001 г., но бързо разбира, че материята не му е достатъчно интересна, за да го провокира да стане истински добър специалист в тази област. Вроденият му перфекционизъм го кара да търси други възможности за развитие и реализация и така Митко продължава професионалния си път в сферата на маркетинга и уеб дизайна. 

Към днешна дата той може да се похвали със завиден 23-годишен опит като дизайнер, като 13 години е бил Power Elite автор в Envato – международна платформа за създаване на темплейти за е-бизнеса. Митко е носител на редица награди за уеб дизайн и има над 30 000 клиенти от всички краища на света, което го прави един от най-успелите българи в общността.   

Как разбира, че NEXT BASKET e правилното място за него?  

„Позицията изглеждаше като създадена точно за мен. Сякаш в продължение на 13 години се бях подготвял именно за нея“, казва дизайнерът.  

Той се присъединява към компанията първоначално като външен подизпълнител, отговарящ за дизайна на уебсайта, а впоследствие приема предложението да ръководи екип от четирима млади професионалисти, които съвсем скоро се очаква да станат петима.  

На въпроса с какво точно се занимава, Митко отговаря през смях: „По цял ден рисувам правоъгълници и ги местя с по 8 пиксела във всички посоки“.  

Този професионален хумор всъщност означава, че основната му цел е да създаде дизайна на Платформата, а впоследствие и темплейтите за електронните магазини на Партньорите на компанията. А това, че има опит и като front-end програмист, доста му помага, защото знае какво точно да предложи, така че да бъде изпълнимо.  

Любопитни факти за Митко извън професионалните му задължения в NEXT BASKET  

„Може да звучи парадоксално за един дизайнер, но аз не мога да рисувам“, споделя той с усмивка. Друг интересен факт за него е, че през свободното си време обича да готви, а към сладкарството има особен афинитет. 

About the Author:

Ентусиазирани сме да помагаме на търсещите работа да се справят с предизвикателствата при кандидатстване в NEXT BASKET, за да заемат следващата вълнуваща позиция в своето кариерно развитие. Можете да научите повече за културата ни на нашия кариерен уебсайт, където щe продължаваме да споделяме полезни съвети, актуални теми и интересни новини за служителите.